Γιάννης Σαρακιώτης: «Εφικτή η ανατροπή στις Εθνικές Εκλογές»
Στην εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. «Μπροστά στα γεγονότα» με παρουσιαστή το Νίκο Μερτζάνη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί σε θέματα της επικαιρότητας.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:
«Όπως απρόσμενο ήταν το αποτέλεσμα και η διαφορά, που ούτε τα ίδια τα στελέχη της Ν.Δ. πίστευαν, στις Ευρωεκλογές, θεωρώ ότι αντίστοιχα εφικτή είναι και η ανατροπή στις Εθνικές Εκλογές. Έχουμε 20 ημέρες να επισημάνουμε και να αναδείξουμε όσα πετύχαμε υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες σε κάθε τομέα πολιτικής. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ποιοι τον έφεραν σε απόγνωση και έγραψαν «μαύρες σελίδες» στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας. Βεβαίως, υπάρχει και απογοήτευση μιας και δεν επετεύχθησαν όλα όσα είχαν τεθεί ως στόχοι, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα αναγνωρισθεί η τεράστια προσπάθεια, που καταβλήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα ενεργειακά τονίζοντας σε σκωπτικό ύφος:
«Επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις επέλεγαν να κλείνουν τα μάτια ενώπιον του μεγάλου θησαυρού, ο οποίος βρίσκεται στο υπέδαφός μας. Πώς είναι δυνατόν τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Σταθάκης να υπογράφει διαδοχικές συμβάσεις παραχώρησης, ενώ έως το 2015 δεν είχε γίνει τίποτα; Για ποιο λόγο η Exxon Mobil, για παράδειγμα, ήρθε τα τελευταία χρόνια; Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημιουργήθηκαν οι υδρογονάνθρακες;»
Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης εξέφρασε τη θέση του και για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., αναφέροντας:
«Η κυβέρνηση βασίζεται ορθά στις συμμαχίες, τις οποίες έχτισε τα τελευταία χρόνια, με πολλά ισχυρά κράτη της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα έχει αναδείξει την τουρκική προκλητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είδαμε τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν να τάσσεται δημόσια υπέρ των κυπριακών συμφερόντων, αλλά η Ν.Δ. να επιμένει στην άσκηση μικροπολιτικής καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τη σύγκλιση του ΚΥ.Σ.Ε.Α.. Με άλλα λόγια, είναι παράλογο για την Ελλάδα να ασχολείται με το θέμα, τη στιγμή που είναι απολύτως λογικό για τη Γαλλία».